fbpx
Купи!

Душек Mondy

8.010,00 ден15.980,00 ден

Bonnel жичано јадро од 2,4 mm

Bonnell жичаното јадро е класичен систем на полнење на душеци, чии јадра се спирални, со мал дијаметар. Поединечно жичаното јадро се спојува во редови кои потоа се спојуваат со спирална жици меѓусебно. Секое жица е поединечно појачана и заштитена од кршење и како таква е со долг век на траење. Bonnell јадрото е доста квалитетен систем за производство на душеци и се користи долги години наназад. Душеците од овој тип не мораат да имаат латофлекс подница бидејќи со својата елестичност лесно се прилагодуваат на Вашето тело. Душекот Mondy е со голема пропустливост заради самата структура на душекот каде влагата која се собира во душекот во текот на спиењето лесно излегува надвор.
SKU: Не е достапно Категорија

Опис

Комбинација на bonnell жичано јадро и ПУ пена

Кога бираме идеален душек некои од основните прашања кои си ги поставуваме е дали полнењето да е со пена или жичано јадро. Многу од нас пораснаа на душеци со жичано јадро, но и денеска истите се користат и продаваат многу. Некои имаат лоши искуства со слични душеци и од таа причина дополнително се потрудивме да направиме душек кој ќе Ве натера да заборавите на сите недостатоци на душеците со жица. Душекот е со вкупна висина од 21см.

Душекот Mondy е дел од асортиманотм на MojSan кој ќе го промени мислењето за жичаното јадро! Душекот се препорачува за лица до 90 кг.

  • Облога од 20мм – полиуретанска пена која овозможува подобар однос на удобноста во споредба до други слични душеци со висина од 21см;
  • Странични појачувања со полиуретанска пена од 10см, која гарантира јака структура на душекот;
  • Структира на bonnell жичано јадро кое овозможува голема пропусливост.

Дополнителни информации

Димензија:

190×120, 190×140, 190×160, 190×180, 190×80, 190×90, 200×120, 200×140, 200×160, 200×180, 200×80, 200×90

Scroll to Top