fbpx
Купи!

Душек Memory 4+14

12.830,00 ден25.570,00 ден

Мемори пената дава високо ниво на удобност без притоа да имате голем притисок при контакт до душекот. Докажано ја подобрува циркулацијата во крвта во текот на сонот, дава бестежинска состојба со што се осигурува спокоен сон без непотребно будење и премногу превртувања.

Најголема последица од голем притисок на душекот е прекумерното превртување во сон. Се превртуваме и се обидуваме да пронајдеме што подобра положба на телото, Лежејќи на мемори подлога нема повратна сила затоа што во ќелиите на мемори пената нема задржано воздух и влага која би вршела притисок и би предизвикал неудобност. Мемори пената го намалува превртувањето за дури 80% што резултира со опуштен сон. Докажано е дека душеците со квалитетна мемори пена осигуруваат врвна потпора на телото и најмалку го притискаат од било кои други душеци. Душекот да ги има сите овие предности потребно е мемори пената да има квалитетна база (подлога) од некоја друга цврста пена или некој друг материјал како телото би било во правилна позиција. Кај душекот Мемори 4+14 тоа е пената со нормална тврдост која и дава одлична потпора.

SKU: Не е достапно Категорија

Опис

Најпопуларна комбинација на практичност и удобност!

Со оглед на популарноста на пената во индустријата за душеци, душекот Memory 4+14 е создаден како одговор на барањето на пазарот за прифатлив и функционален душек. Комбинацијата на пена е одлична  потпора на телото и дава врвна удобност. Навлаката на душекот е третирана со антиалергиска ткаенина за долгорочно елиминирање на грини и бактерии. Висококвалитетна навлака која се пере со антиалергиски своства е изработена од плетеници кои ги задоволуваат барањата на Oeko-Tex стандардите. Вкупна висина на душекот е 22 см.

  • Висококвалитетна навлака со антиалергиски својства изработена од ткаенина која ги задоволува Oeko-Tex стандардите, Истата се пера на температура од 300C;
  • Душек е комбиниран со пена од нормална тврдост и мемори пена;
  • Термоактивна мемори пена се прилагодува со индивидуалниот контакт на телото со што се осигурува врвна удобност и опуштеност.

Дополнителни информации

Димензија:

190×120, 190×140, 190×160, 190×180, 190×80, 190×90, 200×120, 200×140, 200×160, 200×180, 200×80, 200×90

Scroll to Top