fbpx
Купи!

Душек Bamboo

16.990,00 ден33.900,00 ден

Седум зонско џепно јадро.

     Спирали во џебови се совршен облик за полнење на душек во однос на класичното bonnell јадро кој за разлика од него сите се независни. Секое јадро е посебно пакувано, меѓусебно секое е сошиено и точкасто одговараат на надворешниот притисок.  Со тоа се овозможува кога имаме притисок на едно јадро, останатите да не реагираат, т.е реагираат независно едно од друго. Така се постигнува голема флексибилност на душекот и еднакво прилагодување на секоја позиција на телото во текот на спиењето. Со оглед на тоа дека здрав човек се превртува и до 60 пати во текот на ноќта, вистинското реагирање на џебното јадро е од голема важност за квалитетен сон. Ако е во прашање дупли душек од овој тип џебното јадро спречува поместување на душекот на другата страна. Во еден квадраден метар на душек Bamboo има 255 џепови.
Различната тврдост на џебовите во секоја зона одредена спрема деловите на телото е постигната со користењена на различна дебелина на жица. Таа особина на мултипокет јадрото осигурува: прилагодување на душекот на индивидуалната контура на телото, смалување на притисокот на најистакнатите делови како грб и рамена. Со смален притисок во лумбалниот дел на `рбетот, благодарение на седум зонското јадро, Вашето тело подобро ќе потоне во душекот со мирен сон и ревитализација на телото во текот на ноќта.

Бамбус е посебна билка, не само затоа што е најјака и најбрзо растечка билка на земјава, туку и заради своите врвни природни антибактериски својства што ја прави идеално за луѓе кои патат од алергии.

Само што ќе се спомене бамбус навлака, одма помислуваме на мека и удобна навлака, но секако бамбус навлаката не е таква во својот изворен облик.
Во природата бамбусот е крут и груб. Но во процесот на преработка во негово најнежно светло се ослободуваат хемикалии (ugljik disulfid, natrium hidroksid i sumporna kiselina)  кои се сите многу опасни со ризик и за репродуктивното здравје. Така се добива тврд производ кој покасно го нарекуваме бамбус ткаенина.
Тоа што е важно е што антибактериските влакна од бамбусот се природно отпорни на бактерии, одбиваат прашина и полен. Бамбусот содржи и материја (bamboo kun) кој е отпорен на впивање мириси како и својството да пружи поголема пропустливост на влага која се ослободува во текот на нашето спиење.
SKU: Не е достапно Категорија

Опис

Душекот Bamboo спаѓа во новата колекција на душеци MojSan. Јадрото на душекот е исполнето со СЕДУМ ЗОНСКО џепно јадро кое пружа идеална потпора на Вашето тело во допирните точки во текот на спиењето. Во комбинација со ПУ пена овој душек дава врвна удобност. Висококвалитетна навлака со бамбусови влакна овозможува висока пропусливост како и високо ниво на хидрофилност при допир со навлаката.

Душекот е со вкупна висина од 25см и предвиден е за лица со тежина до 100 кг.

  • Висококвалитетна навлака со антиалергиски својства. Истата се пере на 30°C и е изработена од структура која ги задоволива целосно Oeko-Tex стандардите;
  • Овозможува циркуларно струење во внатрешноста на душекот;
  • Навлака со патент;
  • Навлака со Bamboo влакна;
  • Седум различни покет зони кои овозможуваат квалитетно анатомско прилагодување на телото.

Дополнителни информации

Димензија:

190×120, 190×140, 190×160, 190×180, 190×80, 190×90, 200×120, 200×140, 200×160, 200×180, 200×80, 200×90

Scroll to Top