Латофлекс TECNO Standard

6.460 ден

 • Подлогата со летвички или латофлексот е неопходен елемент на еден систем за спиење. Асортиманот на латофлекс MojSan® е разновиден со цел да задоволи повеќе аспекти од потребите на корисниците.
  Во создавањето на оптимална удобност, влијанието на латофлексот е големо, а неговата функција е следна:
  • Презема дел од притисокот на телото и му овозможува на душекот дополнително прилагодување
  • Обезбедува циркулација на воздух и спречува појавување на мувла и габички
  •  Значително го продолжува векот на траење на Вашиот душек
  • Standard фиксен и без можност за подигнување во пределот кај главата и нозете
  • Comfort флексибилен со можност за подигнување во пределот кај главата и нозете
  • Motoric флексибилен со можност на електронско подигање во пределот кај главата и нозете
Откажи

*Доколку сте заинтересирани за друга димензија, Ве молиме контактирајте не на vardarmebel@yahoo.com

SKU: N/A Категорија:

Опис на производот

Конструкција на латофлексот

Standard фиксен и без можност за подигнување во пределот кај главата и нозете

Технички информации:

 • Дрвена рамка на пружината за повисоки барања
 • Висококвалитетна рамка од масивно, ламелирано, буково дрво со 28 букови летвички
 • Подвижните носачи на летвичките на пружината овозможуваат флексибилност и удобност на креветот, СБС носачите се во средиштето на летвичките за чувство на мекост на краевите на рамката
 • Унапредена стабилност со напречните летвички
 • Летвичките во делот кај раментата се потенки за да душекот и летвичките полесно се прилагодат на положбата и обликот на телото
 • Нема регулатор за тврдост во средишниот дел кај колковите туку има две летвички со поголема носивост
 • Висина 8 цм
 • Ширина на летвичките 3,5 цм
 • Растојание меѓу летвичките 3,0 цм

Сите латофлекси се во согласност со станадардите на индустијата за мебел, која произведува 1 цм потесни и 4 цм пократки (пр. Ако порачате латофлекс со димензии 200х90, ќе ви биде доставен латофлекс со димензии 196х89 цм).

 • Душеците со пена и латекс задолжително треба да имаат латофлекс подлога поради структурата на материјалот од кој е изработено јадрото на душекот, за да му даде адекватна потпора на душекот, и овозможи дишење на душекот и долг век на траење.
 • Душеците со пена и душеците со џебчесто јадро треба да имаат потпора од типот на латофлекс и тоа што погусно наредени летвички поради структурата на душекот.
 • Душеците од класичен bonnell јадро на пружината не мораат задолжително да имаат латофлекс поради еластичноста која ја има внатрешната структура и која овозможува струење на воздухот.

Дополнителни информации

Димензија

200×100, 200×70, 200×80, 200×90

Scroll to Top